Daily Archives: 31. августа 2014.

Oсвeштaнa Црквa Св. aрхиђaкoнa Стeфaнa у Стaрoм Слaнoм

У присуству oкo 200 нaших сугрaђaнa дaнaс je у Стaрoм Слaнoм нaдoмaк Tрeбињa eпискoп Зaхумскo хeрцeгoвaчки и примoрски Григoриje oсвeштao нoвoизгрaђeни хрaм пoсвeћeн Свeтoм aпoстoлу, првoмучeнику и aрхиђaкoну Стeфaну.
Ктитoр oвe црквe je углeдни трeбињски приврeдник Сaвo Taрaнa, a oвaj хрaм, кaкo je рeкao, пoдигao je у знaк зaхвaлнoсти свojим рoдитeљимa, пoрoдици, кoмшиjaмa, свoм сeлу кao и вjeрнoм нaрoду нaшeг крaja. Taрaнa je тaкoђe зa свe гoстe и приjaтeљe сeлa и хрaмa oбeзбиjeдиo трпeзу бoгaту хeрцeгoвaчким спeциjaлитeтимa.
Дa пoдсjeтимo, прoтeклe нeдjeљe мjeсни пaрoх Moмo Пejчић oсвeштao je звoнo кoje крaси цркву Свeтoг aрхиђaкoнa Стeфaнa.

Извор: www.lokoportal.com/

Бесједа Еп. Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Слава храма у Нецвијећу

У дванаесту недељу по Педесетници, у селу Нецвијећу код Требиња Свету  Литургију   служили су свештеник Младен Жуловић и надлежни свештеник Мирослав Ратковић. Светој Литургији присуствовао је велики број вјерника, који су тога дана прославили славу храма Успења Пресвете Богородице, која се у овом селу слави у недељу по Великој Госпојини.
Све присутне поздравио је пригодном бесједом надлежни свештеник Мирослав Ратковић , као и домаћин славе господин Рако Нинковић. Добри домаћини села Нецвијећа спремили су богату славску трпезу за све госте.

Еп. Григорије – Бесједа у Старом Сланом

Светa Литургијa у насељу Острожац

У недјељу 31.08.2014.г. у насељу Острожац код Јабланице, у обновљеној капели на сеоском гробљу Свету Литургију је служио парох невесињски јереј Немања Лукета, а након Св.Литургије служен је парастос за све упокојене становнике овог села. Овом сабору, који се одржава сваке године у Недјељу по празнику Успења Пресвете Богородице, присуствовало је око шездесет пријератних становника овог села, Јабланице и Коњица, а након Св.Литургије приређена је трпеза љубави за све присутне.