Daily Archives: 4. децембра 2015.

Бесједа Еп. Атанасија у Добрићеву

Прослава празника Ваведења Пресвете Богородице и славе манастира Добрићево

Прослава празника Ваведења Пресвете Богородице и славе манастира Добрићево почела је вечерњим богослужењем а настављена празничним јутрењем и Светом Литургијом, коју је служио је Владика Атанасије Јевтић уз саслужењe више свештеника наше епархије. Владика Атанасије се вјерним обратио окрепљујућом бесједом.
Богослужење је завршено литијом а затим је славље настaвљено у манастирској трпезарији, уз трпезу љубави коју је мати Текла, игуманија манастира, припремила за све присутне.

Бесједа Еп. Атанасија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Излет билећких гимназијалаца

У организацији Црквене општине и свештеника Небојше Коловића, старјешине саборног храма Светог Саве у Билећи, 28.11.2015. године 16 гимназијалаца са проф.Тањом Бубрешко, кренуло је на једнодневни излет пут црногорског приморја, у градове Херцег Нови и Котор.

Путовање је осмислила Црквена општина Билећа, као награду за ученике који су учествовали у оквиру тродневне манифестације „Дани ћирилице“ у билећком Парохијском дому од 13.11-15.11.2015.г. Ученици су наступили прве вечери манифестације, аргументовано бранећи наше писмо – ћирилицу под слоганом „Ја знам ко сам“.

Наше путовање ишло је преко Требиња. Посјетили смо саборни храм Светог Преображења Господњег и Епархијски дом. У манастиру Савина, у Херцег Новом, домаћин нам је био о.Макарије. Чули смо најважније детаље о манастиру Савинa, разгледали богату манастирску ризницу, почастили се у саборишту манастира, а ученици су наш сусрет оплеменили одабраним стиховима. Путовање смо наставили према Котору, гдје смо посјетили цркву Светог Николе и стари град. У повратку смо пар сати провели у Херцег Новом, у вечерњој шетњи.

Још једном се показала лијепа сарадња Црквене општине и гимназије СШЦ „Голуб Куреш“, а путовање је, како кажу ученици, за њих највећа награда и непоновљив доживљај.

Тако смо се, првог дана божићњег поста, окријепили на изворима наше духовности и утврдили у истини да су млади смисао нашег рада и постојања.

ЦО Билећа