Daily Archives: 26. јануара 2016.

Светосавска бесједа у Мостару

У данима који претходе Савиндану, у Мостару је обиљежен спомен на првог Архиепископа и просветитеља Срба. У суботу је одржана традиционална Светосавска бесједа, током које је бесједу изрекао отац Бранимир Боровчанин, а у којој су учествовали ученици православне вјеронауке из Мостара и Чапљине, предвођени својим вјероучитељицама. Сутрадан, на недјељној Литургији у Старој мостарској цркви, подјељeни су пакетићи, уз рецитовање пјесама Светом Сави у част.

У саборишту Црквене општине Билећа уприличен пријем у част Светог Саве

У присуству угледних грађана Билеће и ове године започели смо прослављање празника Светитеља Саве. У пријатној атмосфери саборишта, и у пријатном друштву гостију, вече је прошла у разговору о предстојећем празнику, који је слава Општине Билећа, Просвете, Школа и саборног Храма, као и о литији у којој сви заједно узимамо учешћа и дајемо свој допринос.

Надамо се да ће оваква дружења постати традиција и да ће доприњети нашем зближавању под покровитељством Цркве и светитеља Саве, као и у заједничкој жељи да будемо што бољи домаћини у Билећи у заједничком прослављању славе.