Daily Archives: 16. марта 2016.

Бесједа Еп. Григорија у Саборном храму

Света Арх. Литургија у Требињу

У недељу, пред почетак Великог часног поста, у Саборном храму Светог Преображења Господњег, служио је Епископ Григорије. Послије прочитаног јеванђеља Владика Григорије се обратио пригодном бесједом, истакавши на почетку поста да је веома важно да се подсјетимо на то да никако не осуђујемо једни друге, па чак и онда када видимо да тај неко чини погрешно. Друго, врло је важно да своје благо сакупљамо тамо гдје не може да пропадне, а сабира се тако што „некоме дамо чашу студене воде, некога питамо како је,…“ На Светој Литургији Владика је рукоположио Милана Ђукића у чин ђакона. Ђакон Милан је службеник Митрополије Дабробосанске и служиће при Храму Светог Илије на Сокоцу.

Бесједа Еп. Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

У недељу вече, служена је вечерња служба, на крају које је прочитана молитва за почетак поста, а потом сви присутни траже опрштај једни од других, честитајући срећан почетак поста.