Daily Archives: 15. јула 2016.

Храмовна слава у Глушцима

На свете апостоле Пeтра и Павла храм у Глушцима прославио је своју славу. Свету литургију служио је парох Чапљински Марко Гојачић уз саслужење пароха Метковског Бориса Чоловића. Литургији су присуствовали бројни вјерници из цијеле парохије, као и мјештани из овога села, који су расељени по многим крајевима из Србије, Црне Горе, БиХ… Служби су присуствовали и представници градске власти.

Након литије преломљен је славски колач, а славље је настављено трпезом љубави у парохијском дому.

Петровдан у Богодолу

Светом литургијом у храму у изградњи, који је посвећен апостолима Петру и Павлу, у селу Богодолу код Мостара прослављен је Празник свих првоврховних апостола. Евхаристијским сабрањем началствовао је презвитер Бранимир Боровчанин, уз саслужење мјесног пароха протопрезвитера Небојше Радића, ђакона Бранислава Rајковића и вјерног народа Божијег.

Након Литургије, ломљења славског хљеба и парастоса сахрањенима на мјесном гробљу, домаћини су за све присутне приредили славски ручак.

Први сајам књига у Андрићграду

Први сајам књига у Андрићграду одржан је од 25. јуна до 10. јула. На сајму је учествовала и издавачка дјелатност наше епархије Видослов. Излаган је часопис Видослов као и остала издања која су издана у предходном периоду. Сајам је свечано отворен 27. јуна. Наша издавачка дјелатност, своје активности прије и током сајма, обављала је са подршком секретаријата за вјере Републике Српске, те им се и овом приликом срдачно захваљујемо.

јереј Душко Шаровић