Daily Archives: 13. октобра 2016.

Час пјесника у вртићу Св. Евгенија-царица Милица

Данас је наш вртић угостио требињског пјесника дјечије поезије мр Рајка Танасијевића који је по први пут самостално у нашем граду промовисао своју збирку пјесама „Погоди ко сам“ и изрецитовао своје пјесмице-загонетке намјењене предшколском узрасту и млађим основцима. Рецензију књиге су урадили Матија Бећковић, Благоје Баковић, Перо Зубац, Милица Бакрач, Вицко Вукелић и Ранко Павловић искусни књижевни ствараоци.

Ове нове пјесмице које на забаван начин уводе малишане у свијет маште и стваралаштва су први пут извођене у Сава центру у Београду у склопу манифестације „Витезово прољеће“, када су дјеца по први пут могла чути и интерактивно учествовати у „стварању-довршењу“ ових питалица.

Захвални на посјети и наши малишани су младом пјеснику помогли својим виђењем његовог стваралаштва. Осмјеси и позив на још, довољно су показали да је посјета пјесника прошла запажено и на обострано задовољство.

o. Александар Илић

Слава храма на Моску

У Недељу 16. по Духовима, 9. октобра по новом или 26. септембра по старом календару, на селу Моско прослављена је храмовна слава Покрова Пресвете Богородице. Јереј Данило Боро уз учешће вјерног народа овога краја служио је Свету Литургију, на  којој је преломљен и славски колач у част славе храма овога села. Након одслужене службе Божије отишло се на послужење, које су припремили овогодишњи домаћини славе господин Лазар Бутулија са својом породицом. За домаћина наредне славе јавио се господин Жарко Бутулија.