Daily Archives: 10. фебруара 2017.

Отварање изложби у оквиру Четвртог годишњег симпосиона „Теологија у јавној сфери“

На крају првог дана Четвртог годишњег симпосиона „Теологија у јавној сфери“, према предвиђеном програму, у Музеју Херцеговине у Требињу свечано су отворене и двије изложбе посвећене стваралаштву мостарског сликара Бранка Радуловића и руској царској породици Романов.

Указујући на хронолошку везу између двије наизглед неспојиве изложбе, присутнима се као директор музеја обратила Ивана Грујић. Затим су детаљније представљене обје изложбе, које је на крају програма отвореним прогласио представник Владе Србије Владимир Божовић.

Друга панел дискусија „Европа на раскршћу: криза и будућност европског идентитета“

У оквиру Четвртог годишњег симпосиона „Теологија у јавној сфери“ одржана је друга панел дискусија са темом „Европа на раскршћу: криза и будућност европског идентитета“. Том приликом, саговорници модератора доц. др Марка Вилотића били су мр Вук Јеремић, проф. др Дејан Јовић и проф. др Зоран Крстић.

Бавећи се поменутим врло актуелним питањем, учесници дискусије најприје су појаснили сопствени доживљај појмова „Европа“ и „европски идентитет“, да би представили и извјесна властита практична искуства у том смислу, а указано је и на хришћанско становиште и допринос европском идентитету.