Daily Archives: 3. августа 2017.

Илиндан у Јасењанима

Празник Светог пророка Илије прослављен је и ове године Евхаристијским сабрањем вјерних у селу Јасењани код Мостара. Света литургија служена је у сеоском гробљу, код капеле која се претходних година обнавља трудом и љубављу расељених мјештана и њихових потомака. Сабрањем је началствовао мјесни парох отац Небојша Радић, уз саслужење ђакона Бранислава Рајковића и вјерних, који су се сабрали из разних крајева да би прославили великог пророка Божијег. Славски ручак приређен је у јединој обновљеној кућу православних хришћана у овом селу.

Слава храма у Удрежњу

Светом литургијом, славским обредом и народним саборовањем свечано је прослављена слава храма светог пророка Илије у селу Удрежњу код Невесиња, као и јубилеј 120 година постојања храма. Свету литургију служио је протојереј – ставрофор Радивоје Круљ уз саслужење јеромонаха Порфирија, јереја Младена Чалије и ђакона Ратка Зубца.

У пригодном културно – умјетничком програму наступили су чланови КУД-а Невесиње, етно група „Симонида“, гуслар Мирослав Самарџић и Мирко Паровић на двојницама, након чега је приређено такмичење у соколским дисциплинама.