Daily Archives: 24. јула 2018.

Света Литургија у Талежи

У недељу 22. јула у цркви Свете великомученице Недеље у Талежи служена је Света Литургија. Служио је протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа овога краја. Након Свете Литургије и литије обављено је ломљење славског колача. Храм Свете великомученице Недеље саграђен у 15. вијеку а обновљен је 2003. године.

Света Литургија у селу Бјеловчина   код Коњица

У суботу  21. јула 2018.г. на празник Св.Великомученика Прокопија, у селу Бјеловчина код Коњица у обновљеној Капели Св.Великомученика Прокопија служена је Света Литургија . Свету Литургију служио  је парох  коњички  јереј Милан  Бужанин.Светој Литургији присуствовало је око педесет  људи пријератних становника овог и околних села. У Бјеловчини  су до протеклог  рата срби били већинско становништво ,а сад тамо не живи нити  једна породица . Послије Свете Литургијен свештеник Милан је позвао људе да се враћају и пазе своја имања, а домаћини су припремили  за све присутне трпезу љубави.

Света Литургија у селу Џепи  код Коњица

У Недељу 22. јула 2018.г., у селу Џепи  код Коњица у Цркви Св.Архангела Гаврила служена је Света Литургија  и прослављена храмовна слава. Свету Литургију служио је парох  коњички  јерј Милан  Бужанин.  Светој Литургији присуствовало је око двјеста људи пријератних становника овог и околних села. У  овом селу Света Литургија  служи се  сваке године у другу недењу по Празнику Светих Апостола Петра и Павла . У Џепима  су до протеклог  рата срби били већинско становништво ,а сад тамо живи једна породица са два старија члана.