Daily Archives: 9. јануара 2019.

Сабор Пресвете Богородице у Петропавловом манастиру

8. јануара 2019. у Петропавловом манастиру свечано је прослављена Слава параклиса посвећеном Сабору Пресвете Богородице. Уз присуство великог броја вјерника, нарочито дјеце,  Владики Атанасију су саслуживали свештеници наше Епархиије.

Бадњи дан и Божић у Метковићу

Најрадоснији празник рођења Христовог – Божић прослављен је у Метковској парохији. Након вечерње молитве било је налагање бадњака и већ традиционални велики ватромет. Света Литургија почела је у поноћ. Поред вјерника из наше парохије, радост својим доласком учинили су нам представници града Метковића и дон Младен Маргета, жупник у Млиништу.

Након прочитаног светог Јеванђеља, присутне је поздравио парох Метковски, честитајући празник и прочитавши посланицу патријарха српског г. Иринеја. После Литургије, присутни су се окупили на послужењу у парохијском дому, које је настављено у свештеничком стану.

Поздравна бесједа о. Владана Перишића на Божић

Бадњи дан и Божић у Коњицу

На Бадњи дан у  храму Светог Василија Великог у Коњицу служено је вечерње богослужење у 18.00 часова, на којем се окупио велики број вјерника и других грађана Коњица. Након вечерњег богослужења услиједило је традиционално налагање бадњака.

На празник Рођења Христовог у  Храму Светог Василија Великог у Коњицу служена је Света Литургија у 06:000 којој је предходило јутрење. Свету литургију служио је парох коњички  протојереј-ставрофор Милан Бужанин. Светој литургији присуствоваo је  фра Фердо Бобан гвардијан самостана у Коњицу, који је након Свете Литургије поздравио вјернике и честитао им Божић . Своје честитке вјерницима, које је након богослужења прочитао јереј Милан Бужанин, су упутили и меџилис Исламске Заједнице Коњиц, начелници општина Коњиц , Јабланица и Прозор, као и многе друге институције.