Daily Archives: 15. априла 2019.

Света Архијерејска Литургија у Автовцу

У недјељу пету поста – Глувну , 14.априла 2019. године , када прослављамо Преподобну Марију Египћанку , у храму Светог Василија Тврдошког и Острошког у Автовцу, Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ Захумско – Херцеговачки и Приморски Господин Г. Димитрије са свештенством. Прије Свете Архијерејске Литургије , Епископ је произвео у чин чтеца студенте ПБФ у Фочи: Обрена Дамјана , Владимира Радовића , Марка Лоза и Дејана Ивановића, а који ће чтецирати при храму Свете Тројице у Гацку.

Након прочитаног Јеванђеља, Епископ Димитрије се обратио народу пригодном пастирском бесједом. Послије службе настављено је дружење у порти Храма, након чега је услиједило послужење у парохијском дому.

 

Поклоничко путовање припадника 4. Пбр манастиру Острог

Припадници 4. пешадијске бригаде из Чапљине обишли су светиње у Црној Гори. Око педесетак војника православне вероисповести посетило је манастир Острог, манастир Ждребаоник  и манастир Косјерево. Ово путовање организовано је на иницијативу војног свештеника у циљу обиласка светиња током Великог поста. До краја године планирано је још једно поклоничко путовање за припаднике 4. Пбр.