Daily Archives: 14. маја 2019.

Слава Храма у Благају

И ове године слава Храма св. Василија Острошког и Тврдошког је прослављена у Благају. Литургију су служили мостарски свештеници о. Радивоје Круљ, о. Небојша Радић и о. Бранимир Боровчанин. Након прочитаног Јевањђеља, о.Радивоје Круљ је присутне поучио бесједом о љубави и вјери Мироносица у Васкрслог. Након резања славског колача и здравице сви вјерници су се послужили уз трпезу љубави коју су наше вриједне домаћице припремиле. Захваљујемо се свима који су својим прилозима и љубављу помогли да се Слава прослави.

Празник Светог Василија у Невесињу

Празник Светог Василија Тврошког и Острошког чудотворца, свечано је прослављен евхаристијским сабрањем које је у храму посвећеном Светом Василију  служио свештеник  Младен Чалија уз саслужење вјерног народа. Након свете литургије и литије око храма, преломљен је славски колач.

Свечано је било и у Удружењу дјеце са посебним потребама „Моја нада“ и у ЈЗУ Болница Невесиње, који Светог Василија славе као крсну славу. Празник је прослављен и у храму Светих Косовских Мученика у селу Батковићи гдје је свету литургију служио свештеник Драго Зубац.

И ове године, Невесињци су ходали у част  Светог Василија. Деведесет три ходочасника, већином младих,  је на овај начин прославило овог дивног угодника Божијег.