Daily Archives: 1. јула 2019.

Предавање у парохијском дому у Гацку

У организацији Црквене општине Гацко, у суботу 29.06.2019. у парохијском дому у Гацку, одржано је предавање на тему „Господе немам човјека“. Наш гост и предавач био је магистар социологије Владимир Васић.

Kрсна слава Храма Св. кнеза Лазара у Придворици

На празник Видовдан, свечано је прослављена крсна слава Храма Св. кнеза Лазара у Придворици. Светом Литургијом је началствовао игуман манастира Завале, јеромонах Василије, уз саслужење свештеника Прве и Друге гатачке парохије, монаха епархије и присуство великог броја вјерника. Након свечане литије и обреда ломљења славског колача, говорене су прикладне здравице, а славље је настављено у новоизграђеном дому уз трпезу љубави и звуке гусала.

 

Света Литургија у насељу Кула код Коњица

У Недељу по Видовдану  30.06.2019.г. у насељу Кула код Коњица служена је Света Литургија на сеоском гробљу. Светој  Литургији коју је  служио  парох коњички протојереј-ставрофор Милан Бужанин   присуствовало је педесет пријератних становника овог и околних села. Свештеник Милан  је након Св.Литургије позвао пријератне становнике овог села да се враћају у своје село и да пазе и одражавају своја имања у овом до рата српском селу. У насељу Кула не живи ни једна породица и село је потпуно напуштено након потписивања Дејтонског споразума и повлачења Војске Републике Српске.  Након Св.Литургије домаћини су уприличили трпезу љубави за све госте.