Daily Archives: 16. јула 2019.

Света Литургија у Доњем Врбну

У Недјељу по Петровдану  14. јула 2019. године, у храму Светог Јована Крститеља у Доњем Врбну служена је Света Литургија. Послије Свете Литургије уприличено је скромно послужење.

Павловдан у Врањским

Сабор светих дванаест апостола – Павловдан, и ове године свечано је прослављен у селу Врањска надомак Билеће. Мјештани овога села, од којих је било и оних који живе и ван граница наше земље, дошли су да узму ућешча у литургијској прослави.

Слава храма Светих апостола Петра и Павла на Петрини

Традиционално у суботу по Петровдану, 13. јула 2019. године, служена је Света Литургија у једном од најстаријих храмова у овом крају, у храму Светих апостола Петра и Павла на Петрини. Свету Литургију служио је парох Данило Боро. После литије и резања славског колача уприличено је пригодно послужење. Домаћин славе  ове године је Бојан Чучковић, а кум храма Милан Јанковић је ове године храму приложио сликану цијеливајућу икону Светих апостола Петра и Павла.

Петровдан у селу Фатница

На Петровадан 12. јула 2019. године у селу Фатница служена је Света Литургија. Вјерни народ околних села и ове године се окупио да у својоj светињи прослави Свете апостоле.

Слава храма Светих апостола Петра и Павла у Барама

У петак 12. јула 2019. године, на Петровдан,  свечано је прослављена храмовна слава у Барама. Уочи славе, служена је вечерња служба са петохљебницом. Свету Литургију  служио је надлежни парох, јереј Данило Боро. Након Светог Причешћа и литије око храма  пререзан је славски колач. Трпезу љубави за ову славску прилику, припремило је братство Атељевић, а следеће године домаћини ће бити братство Сушић.