Daily Archives: 1. августа 2019.

Слава цркве у Ортијешу код Мостара

На празник Св. деспота Стефана и Преподобне Евгеније прослављена је слава насеља Ортијеш и Лакшевине код Мостара. У цркви посвећеној Светом деспоту Стефану, која је у изградњи, Свету Литургију служио је јереј Саша Којовић, уз саслужење протојереја Небојше Радића и мјесног пароха јереја Бранимира Боровчанина. 

О. Бранимир се у бесједи захвалио свим донаторима и приложницима изградње цркве и изразио наду да ће црква за следећу славу бити у потпуности завршена. Послије Свете Литургије и ломљења славског колача дружење је настављено уз славску трпезу љубави коју си припремили мјештани Ортијеша и Лакшевина.

Слава храма Светог архангела Гаврила у Ждријеловићима

У петак 26. јула 2019. године, служена је Света Литургија у храму Светог архангела Гаврила у Ждријеловићима. Свету Литургију служио је парох Данило Боро. Преломљен је   славски колач, послије чега је уприличено пригодно послужење.

Празник Светог Стефана Високог и Преподобне мати Евгеније на зубачким Ублима код Требиња

У четвртак 1. августа, на празник Светог Стефана Високог и Преподобне мати Евгеније, храм на зубачким Ублима прославио је Крсну славу. Свету литургију служио је парох требињски протојереј – ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа овога краја. У току Литургије извршена је литија око храма и ломљење славског хљеба.