Daily Archives: 1. септембра 2019.

Опраштање – најважнија одлика побожности

Недјеља једанаеста по Духовима изнова нас упућује на Царство небеско. Његов укус изнова су осјетили и сабрани на једно мјесто, у требињском Храму Преображења Господњег, гдје је Божанственим благодарењем началствовао отац Дражен Тупањанин, уз саслужење презвитера: Никице Ajдера, Александра Илића, Милоша Ловрића и Милоша Мандића, ђакона: Павла Ратковића и Бранислава Рајковића, и вјерног народа Божијег. О поруци данашње јеванђеоске приче: опраштању, као најважнијем одлици и изразу истинске побожности, послушајте у проповједи на зачало 77. из Еванђеља по Матеју, коју је изрекао отац Дражен Тупањанин:

Б. Рајковић

Слава храма у селу Нецвијећу

У  једанаесту недељу по Педесетници у селу Нецвијећу недалеко од Требиња , у Храму Успења Пресвете Богородице, служена је Света Литургија и прослављена слава храма. Свету Литургију служили су протојереј-ставрофор Никола Јанковић уз саслужење надлежног свештеника Мирослава Ратковића.
Љубав и благослов који смо овога дана добили на дар непроцјењиве је духовне вриједности. Мноштво народа које се данас сабрало у овоме светом храму, обогаћени светом тајном Причешћа, говоре да је за њих овај дан од посебне важности и поштовања.
Слави храма и Светој Литургији присуствао је и предсједник скупштине града Требиња господин Драгослав Бањак са својим сарадницима. Након Св.Литургије и свечане Литије уследило је благосиљање славског колача, а потом су домаћини уприличили послужење за све госте. Несумњиво је, да су ови добри домаћини дочекали раширених руку и отвореног срца све госте и угостили х, онако како то само знају домаћини села Нецвијећа.

Милош Бјелица