Daily Archives: 19. децембра 2019.

Посјета њемачке амбасадорке мостарској црквеној општини

У уторак, 17. децембра, мостарску црквену општину посјетила је њемачка амбасадорка у БиХ, госпођа Маргрет Убер. Том приликом обишла је владичански двор и стару цркву Рођења Пресвете Богородице. Госпођу амбасадорку дочекао је мостарски парох, отац Радивоје Круљ. Ово је уједно била и њена прва посјета граду на Неретви.  Њемачка влада је за вријеме амбасадора Њемачке у БиХ, господина Петерса финансирала обнову старе цркве.

Посјета је завршена на обострано задовољство са надом да ће се ово пријатељство наставити кроз многобројне пројекте и међусобну сарадњу.

Прослава Светог Николаја у Манастиру Тврдош

Поводом празника Светог Николаја, у Манастиру Тврдошу, Свету Архијерејску Литургију служили су Епископ ЗХиП Димитрије и умировљени Епископ ЗХиП Атанасије, уз саслуживање свештенства и монаштва наше и сусједних епархија. Након читања Светог Јеванђеља бесједио је Владика Атанасије. Послије освећења славског колача и жита, Епископ  Димитрије је поздравио све присутне и честитао славу Еп. Атанасију и свима свечарима. Празновање Светитеља Божијег Николаја, и славе Владике Атанасија, настављено је у  трпезарији славским ручком.