Daily Archives: 28. маја 2020.

Слава храма у Чапљини

Празник Вазнесења Господњег свечано је прослављен у Чапљини. Свету литургију служио је надлежни парох Марко Гојачић.. Након Литургије, преломљен је славски колач а послужење за народ било је организовано у порти храма.

Спасовдан у селу Коњско на Зубцима

У четвртак, 28. маја 2020. године, на празник Вазнесења Господњег – Спасовдан, свечано је прослављена слава храма у селу Коњско на Зубцима. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј – ставрофор Борис Бандука уз саслужење архимандрита Исаие игумана манастира Светога Георгија и вјерног народа овог краја. Послије Свете Литургије и свечане литије преломљен је славски колач и одслужен помен за упокојене. 
Добри домаћини су за све присутне припремили славско послужење.

 

Света Литургија у Длакошима

Данас, на празник Вазнесења Господњег, служена је Света Литургија у Длакошима. Свету Литургију, уз саслужење вјерног народа, служио је надлежни парох јерејАлександар Грчић. Малобројни мјештани овог села, идући у сусрет празнику, направили су акцију уређења црквеног дворишта па и самог храма Св. Георгија. Празнично сабрање је одржано у парохијском дому уз мало послужење а у складу са мјерама одговорности, без великих славских окупљања.