Daily Archives: 6. јуна 2021.

Капавица – служена заупокојена Литургија

На Капавичкој јами данас је служена заупокојена Литургија невиним жртвама овог краја настадалих од стране усташа прије тачно 80 година. Литургију је служио протојереј Радивоје Круљ уз саслуживање пароха Саше Којовића
 
Те 1941. године у периоду од 3. до 8. јуна усташе су успјели да у селима Капавици, Поцрњу, Ранковцима, Влаховићима и Убоску, похватају око 170 Срба.  Дана 8. јуна 1941. године, на празник Силаска Св. Духа на апостоле, заточени Срби су из Ранковаца поведени према јами „Гувно“ у Горњој Капавици.  Од укупног броја 47 је успјело преживјети, остали су живи убачени у јаму или свирепо убијени.
 
 

Будимо људи – Фондација „Свети Вукашин“ Епархије захумско-херцеговачке

РАДИО СЛОВО ЉУБВЕ – Фондацију Епархије захумско-херцеговачке „Свети Вукашин“ представља члан ове хуманитарне фондације отац Александар Шмања, војни свештеник у Билећкој касарни и саслужитељ у манастиру Добрићево. Фондација „Свети Вукашин“, од децембра 2019. године проширила је своје делатности у свим сферама друштва, са својим бројним тимом чланова- волонтера, при том не запостављајући своју првобитну идеју – помоћ и подршку вишедетним породицама у Херцеговини.

више: www.slovoljubve.com