Наступ Мјешовитог хора СПД „Јединство“ из Бањалуке у Мостару

У организацији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ – Градски одбор Мостар и Матице хрватске Мостар, протеклог викенда у Мостару наступио је Мјешовити хор Српског пјевачког друштва „Јединство“ из Бањалуке. Поред важности, коју овај концерт има сам по себи, због наступа реномираног хора, значајан је и због тога што по први пут, након више деценија један културни догађај у Мостару заједнички организују два културна друштва са националним предзнаком, а засигурно први пут у историји мостарска „Просвјета“ и Матица хрватска у Мостару.

Мјешовити хор СПД „Јединство“ наступио је у великој дворани ХД „Херцег Стјепан Косача“, уз дирегентско вођство Немање Савића и учешће вокалног солисте Лазара Радоје и солисте на хармоници Александра Трипковића. На репертоару су се нашле композиције духовне и народне музике познатих аутора.

Испред организатора овог јединственог догађаја задовољство због сарадње изразили су предсједник СПКД „Просвјета“ – ГО Мостар ђакон Бранислав Рајковић и предсједник Матице Хрватске господин Јосип Муселимовић, надајући се да ће им се у неком наредном придружити и извјесна културна удружења бошњашког народа у Мостару.