Хуманитарно „Херцеговачко вече“ у Мелбурну

Сада већ традиционалнo, чувено Херцеговачко вече одржано је 9. новембра у сали Српске црквене општине “Свети Архиђакон Стефан”, у мелбурншком насељу Keysborough. Сврха овог окупљања била је да се прикупе новчана средства за обнову Храма Св. Василија Великог у Коњицу. Око 250 Херцеговаца и њихових пријатеља из свих српских земаља, дочекали су чланови организационог одбора, старим херцеговачким обичајем “хљеб и со” који је симбол братске добродошлице.

Госте је поздравио парох коњички отац Милан Бужанин, који је овом приликом стигао чак из Коњица да обиђе своје некадашње парохијане. Гости су били импресионирани богатим културно умјетничким програмом, у коме су учествовали: фолоклорна група Шумадија, народни гуслар Остоја Караћ, група Херцеговаца гангаша као и вокална група из средње Босне. Цијеле ноћи је свирао оркестар Мирослава Богдановића, уз вокалну пратњу Браце Цвијетића и Марка Дакића.

Дружење је било изванредно организовано, гости вечери су били више него задовољни, а стигле су и похвале организаторима на смишљеном програму и доброј организацији. Овом приликом прикупљено је двадесет и двије хиљаде аустралисјких долара, које ће бити употребљене за обнову Храма Светог Василија Великог у Коњицу. Хвала свима на доброчинству.“Херцеговина све земље насели, а себе не расели.”

Тонски запис говора на скупу

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.