Бадње вече и Божић у Невесињу

Као и сваке године до сада па и ове године, само у много већем броју било је веома свечано за Бадње вече и Божић у Невесињу На градском тргу окупило се неколико хиљада вјерника, како бих дочекали бадњаке који су пристизали из невесињских села: Луке, Бијограда, Кифина Села, Батковића и других мјеста. Окупљени народ са литијом и свештенством , главном улицом кренуо је ка саборном храму Вазнесења Христовог, гдје је отпочело вечерње Богослужење са петохљебницом.

Послије одслужене вечерње молитве, положени су бадњаци , након чега је вјерни народ пригодном бесједом поздравио протојереј Алекса Зубац, упутивши ријечи мира , љубави и праштања као симбол Божића. Такође окупљени народ поздравио је и начелник општине господин Момчило Шиљеговић, између осталог изразио је велику захвалност Преосвећеном епископу Захумско Херцеговачком господину Григорију на показаној великој љубави према овој општини и народу.

У наставку свечаности настављено је са народним весељем и пјесмом уз чашицу ракије и куваног вина, народ је забављао млади бенд ,,Револт“ из Невесиња. По први пут ове године у поноћ је служено Божићно јутрење у наставку Света Литургија, на којој је био присутан такође велики број вјерних. Литургију је служио јереј Немања Лукета.

У јутарњим часовима у 4:00 ч. Служена је и друга Литургија, на којој је такодје био велики број причасника. Литургију су служили протојереј Алекса Зубац, поротојереј Радивоје Говедарица и јереј Михајло Андрић.