Просвјетина школа српског језика, историје и културе у Мостару

Управни одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ – Градски одбор Мостар, на својој Шестој редовној сједници донио је одлуку о покретању пројекта под називом „Просвјетина школа српског језика, историје и културе“ у Мостару.

Циљ овог пројекта јесте омогућавање изучавања неопходних наставно-научних дисциплина, које нису заступљене у званичном систему образовања на подручју Града Мостара и Херцеговачко-неретванског кантона. Излагана од стране стручних предавача конкретних области, настава из српског језика, српске историје и српске културе била би прилагођена дјеци подијељеној у неколико узрасних група, а могућност за пријаву имају дјеца основношколског и средњошколског узраста.

Графички знак, под којим ће се спроводити овај пројекат, чини дио иницијала, почетног слова, из Мирослављевог јеванђеља, једног од најзначајнијих језичких, историјских и културних споменика Српског народа.

За додатне информације и пријаве заинтересовани се могу обратити најкасније до 31. јануара 2014. године, путем бројева телефона: 066/462-112 и 065/428-162 или путем електронске поште, на адресу: spkdprosvjetagomostar@gmail.com.