Састанак вјероучитеља у Мостару

У суботу, на празник Преподобног Макарија Египатског и Светог Марка Ефеског, одржан је редовни састанак вјероучитеља обогаћен присуством архијерејског намјесника наше епархије оца Радивоја Круља. Састанак је, захваљујући срдачном гостопримству оца Радивоја, уприличен у Владичанском двору у Мостару.

Најзначајнија тема састанка је била учешће вјероучитеља у предстојећем симпосиону под називом ,,Теологија и савременост“, а који ће се одржати у Требињу у оквиру прославе епархијске славе Светог Игњатија Богоносца. Разматране су могућности оснивања епархијског листа за дјецу, организовање стручног семинара пред наредну школску годину као и писање годишњег плана активности вјероучитеља за 2014. годину.

Нарочито је истакнута потреба да вјероучитељи организују креативне црквене активности и пројекте уз помоћ својих свештеника да би обогатили живот парохије у којој заједно служе и проповиједају ријеч Божију.

Састанак је завршен уз ручак припремљен од стране домаћина, оца Радивоја, оца Небојше и осталих чланова Цркве у Мостару на чему им се и овом приликом захваљујемо.