Посјета предсједника Сабора Хрватске ЦО Мостар

Предсједник Сабора Хрватске Јосип Леко изјавио је да је у Мостару посјетио представнике три вјерске заједнице, јер подржава разноликост и цјеловитост БиХ на њеном путука ЕУ, да би била функционална и просперитетна за све становнике.
„То је и званична политика Хрватске, али и мој лични став“, рекао је Леко новинарима у Мостару.
Он је посјетио данас самостан у Мостару и састао се са гвардијаном фра Иком Скоком. Леко је боравио и у Коски Мехмед-пашиној џамији, гдје се сусрео са главним имамом Салемом Дедовићем, док је у Саборној цркви Свете Тројице, која је у обнови након рушења у протеклом рату, разговарао са мостарским парохом Радивојем Круљем.
Парох мостарски Радивоје Круљ, који је примио Леку у име Његовог преосвештенства владике захумско-херцеговачког и приморског Григорија, изјавио је након састанка да је предсједника Сабора упознао са обновом Саборне цркве, те животом српске заједнице у Мостару.
„Тренутно се налазимо у финансијским тешкоћама у вези са обновом Саборне цркве, па су радови привремено обустављени“, рекао је Круљ.
Он је нагласио да су обнову Саборне цркве до сада највише помагали Влада Републике Српске, Влада Федерације БиХ, Савјет министара БиХ, те владе Србије и Шпаније.
„Леки смо пренијели да би било беома значајно да се и Влада Хрватске укључи у обнову Саборне цркве, која је један од симбола Мостара“, рекао је парох мостарски.
Извор СРНА