Бискуп мостарско-дувањски у посјети Епископу захумско-херцеговачком и приморском у Требињу

У сриједу, 13. априла, Бискуп мостарско-дувањски и апостолски управитељ требињско-мркански, монсињор Петар Палић, посјетио је Епископа захумско-херцеговачког и приморског Господина Димитрија у Требињу. Посјета је уприличена у административном сједишту Епископије захумско-приморске у овом граду, уз претходни обилазак Храма Светог Преображења Господњег.
 
Током посјете, у пратњи Бискупа билу су бискупски викар за Требињско-мрканску бискупију и жупник катедралне жупе Рођења Блажене Дјевице Марије у Требињу, дон Анте Лубурић, као и секретар Бискупа, дон Анте Јукић, а госте су, уз Епископа Димитрија, дочекали и Архијерејски намјесник требињско-дубровачки, протопрезвитер – ставрофор Борис Бандука, Старјешина требињског Саборног храма, протопрезвитер – ставрофор Младен Жуловић и ђакон Бранислав Рајковић.
 
Непосредно прије срдачног разговора монсињор Петар предао је Епископу Димитрију метални крст, који је по посљедњем разарању Пребиловачког храма доспјео и био чуван у згради Бискупије у Мостару, како би сада, након неколико деценија, према ријечима Бискупа Петра био враћен ономе, који је власник.
 
Представник Епископије ЗХиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон