Посјета Удружења Херцеговаца из Србије Пребиловцима

У склопу вишедневне посјете Херцеговини, на Благовијести 7. априла 2014. године, после Свете Литургија у Житомислићу, у организацији Удру`ења Херцеговаца Средњег Баната из Зрењанина у сарадњи са СНД „ Пребиловци“ Београд на челу са Миленком Јахуром, група од седамдесетак чланова једанаест Удружења Херцеговаца из Србије посјетили су Пребиловце. У Пребиловцима су их дочекали парох чапљински јереј Данило Боро и Предсједник МЗ Пребиловаца Бранко Екмечић са мјештанима Пребиловаца.

Светозар Црногорац – Предсједник Клуба Гачана у Београду, Ђорђо Радојичић – Предсједник Удружења Херцеговаца из Новог Сада, Урош Милојевић – Предсједник Удружења Херцеговаца Средњег Баната из Зрењанина, Миленко Чабрило, оснивач Клуба Херцеговаца Панчево те Божидар Глоговац, пјесник – члан управе Требињског удружења, су нагласили да би у даљним активностима свих ових Удружења требао да буде управо помоћ на прикупљању прилога и донација за наставак обнове храма у Пребиловцима.

Клуб Херцеговаца Панчево организовао је за 10. април 2014. године добротворно гусларско вече за прикупљање прилога за Пребиловце.