Прослава Васкрса у Коњицу

Као и предходних година. у којима смо са нарочитом радошћу ишчекивали и прослављали свеспасоносни Празник Васкрсења Христовог, у Коњицу је и овог 2014.-ог љета Господњег дочекана и свечано прослављена Пасха Господња.

Број вјерних повећао се нарочито током Страсне седмице и служења потресних богослужења, кроз која се присјећамо и опет живо доживљавамо све оно што је наш Спаситељ прошао и доживио ради нас и ради нашег спасења. На Велики Четвртак служили смо бденије, са читањем 12 Јеванђења, а на Велики Петак вечерње богослужење са изношењем плаштанице на цјеливање и поклањање вјернима.

Храм је био мали да на Васкрс ујуто прими све оне који су дошли да узму учешћа у прослави свеспасоносног Васкрсења Христовог. Причешћено је мноштво вјерних, међу којима су биле и новокрштене Ведрана и Александра Мирић из Јабланице, којима су потом подјељена и васкршња јаја. Васкршњој Литургији присуствовао је и коњички жупник фра Стипан Кларић, који је након Свете Литургије честитао празник свим парохијанима парохије Коњичке.

У радости која може на тај начин само да потекне од самог Празника и разлије се у душама људи, у пјесми, те међусобном честитању, братском цјеливу те туцању васкршњим јајима, Пасха Господња је наставила даље да се празнује у свим домовима вјерних.