Слава Храма Св. Великомученика Георгија у Горици

Ове године на празник Св. Великомученика Георгија у маленом храму и око њега у Горици било је весело и свечано. На светој литургији, коју је служио игуман завалски Василије саслуживали су свештеници протојереј-ставрофор Вељко Ковач, протонамесник Мирослав Ратковић, јереј Раденко Копривица , ђакон завалски Марко и парох јереј Александар Илић уз учешће вјерног народа, свечара и дјеце основаца који су током цијеле службе пристизали са часова из основне школе у Горици а у пратњи вјероучитељице Мирјане Зиројевић.

Једногласно појање школског хора било је уљепшано појањем искусних појаца који су пристигли са више страна. Љепоту празника зачинила су и крштења дјечице из свечарских домаћинстава која се сваке године на овај дан обављају у храму.

Након одслужене свете литургије и свечане литије око храма уприличено је послужење, које вјерни народ иначе доноси након сваке службе, за све окупљене.

Даље се радост празника прелила у свечарске домове у Горици и Требињу.

Бесједа игумана Василија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Јереј Александар Илић
фото Владо Ђукић