Прослављена слава храма у насељу Долови

У четврту недељу по Васкрсу, у насељу Доловима надомак Требиња, служена је света Архијерејска Литургија. Свету Литургију служио је Његово Преосвештенство епископ ЗХиП господин Григорије, уз саслужење свештеника Александра Илића и надлежног свештеника Мирослава Ратковића, као и јерођакона Порфирија, сабрата манастира Тврдоша.

На светој Литургији уприличено је рукоположење у чин ђакона господина Божидара Тановића из Горажда, што нам је додатно увеличало наше сабрање. Служби је присуствовао велики број вјерног народа ,који су узели учешће у светој тајни причешћа. Ова света Литургија служена је у славу и част Светог Великомученика и Побједоносца Георгија, што је и слава овога храма. Присутним вјерницима обратио се пригодном бесједом епископ Григорије и пожелио срећну славу мјештанима насеља Долови и свима присутним.

Домаћини су са љубављу дочекали све госте и послужили их богатом славском трпезом . Породица Гудељ је најбројнија у овоме насељу и њима дугујемо велику захвалност за уложени труд и љубав поводом организовања храмовне славе.

Свештеник Мирослав Ратковић

Бесједа Еп. Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.