Акција „Подигнимо Пребиловце“ у Бања Луци

Овогодишња прослава Удружења Херцеговаца у Бањалуци сабрала је око 400 гостију, чланова Удружења како чланова Удружења, тако званица из Херцеговине, затим, представника свих херцеговачких општина, јавних предузећа, спонзора, пријатеља и Удружења. Поред славског обреда одржан је пригодан културно – умјетнички програм. Госте је у име епископа Захумско –херцеговачког и приморског Григорија поздравио архијерејски замјеник протојереј-ставрофор Радивоје Круљ.

Удружење Херцеговаца у Бањалуци придружило се акцији „Подигнимо Пребиловце“ коју су спровели у склопу прославе своје завјетне славе Светог Василија и сакупили око 3.400 КМ. Наставак акције „Подигнимо Пребиловце“ биће у Суботици 31. маја.

Иначе, Удружење Херцеговаца у Бањој Луци постоји од 2011. године, а настало је спајањем два ранија – Удружења „Стара Херцеговина“ и Удружења Херцеговаца. Као такво оно настоји да својим активностима допринесе очувању херцеговачке баштине, традиције и обичаја, као и да очува добру сарадњу између Херцеговине и Крајине.