Позив вјерном народу Херцеговине за прикупљање помоћи страдалом становништву у поплавама

По препоруци Светог Архијерејског Сабора и Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Захумско-херцеговачког и Приморског г. Григорија, и након вандредног састанка Епархијског управног одбора и старјешина Црквених општина, а поводом страдања становништва у поплавама:

ПОЗИВАМО ВЈЕРНИ НАРОД

Да у складу са својим могућностима,  хитно а најкасније до уторка 20. маја 2014. г. до 17 часова, у најближи Храм – Цркву или парохијски дом (или да се јаве парохијском свештенику),  донесу сљедећу помоћ:

– Конзервирану храну, питку воду
– Дјечију храну и пелене
– Прибор за хигијену
– Батеријске лампе, свијеће, вреће за спавање, пластичне вреће за отпад, гумене чизме, средства за дезинфекцију
– Новчане прилоге (које ће прикупљати црквењаци у храмовима)

НАПОМЕНА:
СВЕ НАВЕДЕНО ДОНИЈЕТИ ПОСЕБНО УПАКОВАНО У ПАКЕТЕ СА НАТПИСОМ САДРЖАЈА ПАКЕТА

Ради организовања транспорта за достављање помоћи, позивамо сва предузећа, приватнике, радне организације и превознике да нам се јаве на један од следећих бројева:
+387 59 261 139, +387 65 547 424, +387 66 412 585.

Епархија Захумско-херцеговачка и Приморска нуди сваки слободан квадрат свог простора за смјештај обескућених у поплавама и

 П О З И В А

Сав народ да се у наредна 24 часа одазове и јави својим парохијским свештеницима за смјештај оних који су остали без својих домова.

САОПШТЕЊЕ ЕПАРХИЈЕ ЗХиП
О ПОМОЋИ У ЧИШЋЕЊУ ПОСЛИЈЕ ПОПЛАВА

Eпархија ЗХиП
ПОЗИВА

Народ, а нарочито омладину да се добровољно јаве за радне акције чишћења послије поплава. Они који то могу, молимо да се пријаве парохијским свештеницима ради организовања превоза.

Епархија Захумско-херцеговачка и Приморска