Одличан одзив вјерног народа у Херцеговини на апел Епархије ЗХиП за прикупљање помоћи

По ријечима координатора за прикупљање помоћи јереја Александра Илића, већ првог дана од почетка акције, прикупљена је значајна материјална и новчана помоћ у свим парохијским храмовима у нашој епархији.
Први контигенти помоћи су већ кренули из свих херцеговачких градова, а нови су у припреми. Напомињемо да су се у нашим градовима и црквеним општинама људи организовали већ од почетка страдања нашег народа у поплавама, и то на свим нивоима друштвених и радних организација, и акције за прикупљање помоћи су присутне на сваком кораку. Овом приликом захваљујемо се свим добронамјерним људима који су помогли и даље помажу.
Данас је стигла у Требиње и значајна помоћ из Херцег Новог и Топле, коју су тамошњи вјерници скупљали са својим паросима. Та помоћ ће у наредна два дана бити прослијеђена у прихватне центре у угроженим подручјима, а по инструкцијама Кризног штаба Републике Српске.
Јединство народа у оваквим моментима се пројавило као јако и наша Црква је показала снагу заједништва и братске љубави.
У наредним данима ће требати доста добровољаца који би кренули пут угрожених подручја ради чишћења и санације штете настале у поплавама.
Овом приликом апелујемо да се сви способни добровољци јаве својим парохијским свештеницима ради организовања радних акција и помоћи најугроженијима.