Прикупљена помоћ Херцеговине кренула из Требиња

Сва прикупљена помоћ кренула је јутрос у 8 часова, испред Саборног храма Преображења Господњег у Требињу, према угроженом подручју у Добоју.
Након поласка камиона помоћи, у Саборном храму су свештеници одслужили Свету литургију уз помен свих оних који су угрожени и страдају и свих оних који су се одазвали позиву мајке Цркве и помогли да се дјелатна љубав пројави.
Републички штаб за ванредне ситуације је дао јасне и прецизне упуте о маршрути, након којих је помоћ прикупљена у Требињу,Билећи,Метковићу али и Топлој и Херцег Новом, кренула пут задатог одредишта.
У разговору и са свештеницима из Модриче Гораном Пањковим, као и архијерејским намјесником Мирком Николићем из Добоја сазнали смо да помоћ долази у праве руке и да се уредно дистрибуира потребнима.То упућује још једном да је, у овој страшној невољи која је задесила наш народ, најважније јединство народа на свим нивоима и као такво једини услов опоравка од ове невоље.
Такође сазнали смо да су свештеници у Добоју и Модричи прије свих организовали прихват обескућених и поплављених као и сву помоћ коју су имали у првом налету поплаве. Тамо се и сада налазе они који чекају безбједан повратак у своје домове.

Јереј Александар Илић