У Руском дому у Београду додјељене награде најуспјешнијим учесницима на конкурсу „Мој завичај“

У петак, 30.05.2014., у Руском дому у Београду, додјељене су награде најуспјешнијим учесницима на конкурсу „Мој завичај“ , који су расписали „Светосавско звонце“ и Међународни фонд јединства православних народа ( из Русије одјељење за Србију).

Пригодне награде најбољим учесницима конкурса, као и захвалнице њиховим учитељима додјелили су :

Валентин Кљасјев, Први секретар Амбасаде Руске Федерације у Београду;
Наталија Коцев, директор Српског одјељења Међународног фонда јединства православних народа;
Радмила Мишев, главни и одговорни уредник „Светосавског звонца“.

Основци из наше Епархије, Сара Колак ( 7 разред) Основна школе “ Вук Караџић“ Требиње и Дејан Муратовић ( 3 разред) Основна школа „Његош“ Берковићи су присуствовали додјели награда. Сара је за филм о нашем Требињу добила трећу награду, а Дејан прву награду за литерарни рад “ Огњиште у искри сјећања“. У свом раду Дејан кроз дијалог са својим оцем, поред старог ораха на његовом Хргуду као да нас је времепловом возио уназад, вратио у прошлост, а у оку измамио сузу, ал и искру наде. Поздрављајући све присутне, Дејан је рекао да сви Херцеговци у срцу носе своју матицу Србију и своју другу мајку Русију, што је пропраћено аплаузом свих присутних.

Дејанова учитељица Мира Кундачина и Сарина вјероучитељица Жанела Пажин су примиле захвалнице за исказану несебичну љубав и пожртвовање у очувању културе, историје, традиције, писмености и ћириличног писма.

Свечану додјелу награда забавним програмом је употпунио пјевач Жељко Васић, велики приложник и дародавац „Светосавског звонца“. Сву дјецу, наставнике и родитеље на крају је још једном поздравила Госпођа Радмила Мишев, која је зрачила хришћанском љубављу и преносила је на све присутне.

Пуни утисака и духовне радости враћајући се у свој завичај, молимо Човјекољубца Христа да сачува наше завичаје, све градове, села и земље хришћанске од глади, помора, земљотреса, поплава… и од заборава.

У наставку можете погледати фотографије са додјеле награда.

Жана Пажин