Положен камен темељац за храм Светог Великомученика Прокопија у Луковицама код Гацка

Благословом Преосвештеног Епископа Захумско-херцеговачког и Приморског Гоосподина Григорија храм који се има саградити у прелијепом селу Луковице код Гацка посвећен је Светом Великомученику Прокопију. Ктитори храма, браћа Марко и Јанко Кртолица су изразили жељу да у свом селу подигну повећу светињу која ће сабирати не мали број житеља села Луковице.

Наиме, село Луковице је једно од нај насељенијих села у Херцеговини и село које има све услове за живот стога се ово село нне расељава већ напротив, у њему живи велики број младих брачних парова са дјецом.

Трудом Луковичана, подршком Општине Гацко и Начелника Милана Радмиловића, који је поријеклом из луковица, саграђен је сеоски парохијски дом са капелом који је приликом полагања камена темељца освештан и слављен у функцију.

 У суботу 9. августа 2014.године, положен је камена темељац за храм Светог Прокопија. Свечаност је отпочела литургијским сабрањем у храму Светог Пророка Илије у Наданићима. Светом Литургијом началствовао је изасланик Преосвештеног Владике Григорија Високопреподобни игуман манастира Светог Саве под Орлином Архимандрит Данило (Трпчевски) уз салужењ протојереја-ставрофора Небојше Коловића-старјешине Саборног храма у Билећи, јеромонаха Кирила (Лажетића)-сабрата манастира Велика Ремета, пароха луковичког јереја Данила Дангубића, ђакона Павла Ратковића и великог броја вјерних.

Самом обреду полагања камена темељца присуствовали су и гатачки пароси протојереј –ставрофор Велимир Ковач и јереј Миодраг Вртикапа.

Присутнима су се овом приликом обратили отац Данило (Трпчевски), који је пренио поздраве Епископа Григорија, парох отац Данило Дангубић, ктитор Марко Кртоилица и Начелник Општине Гацко Милан Радмиловић.