Света литургија на празник Св. Јована Златоустог у Саборном храму

Данас су у саборном храму Преображења Господњег, дјеца из нашег вртића „Света Евгенија-царица Милица“, учествовала у Светој литургији. Након причешћа и одслужене литургије дјеца су у пратњи свештеника и васпитачица била у посјети библиотеци наше епархије „Св. Јустин ћелијски“.

Уз послужење и топлу ријеч добродошлице, договорен је распоред редовног доласка „малених ђака“ нашег вртића као и теме следећих сусрета са храмом, свештеником и библиотеком.

Уз литургијско образовање многа дјеца први пут приступају светим тајнама управо као полазници нашег вртића. Уз пажљив рад васпитачица које их уче основама вјере и понашања у заједници, разговор са свештеником и учешће у светим тајнама их додатно изграђује у боље људе и хришћане.

Са дјецом се поступа пажљиво и са пуно љубави, и у току једне предшколске године установљен је план и програм рада који укључује подједнако и спортске и интелектуалне активности као и учење основа наше вјере. Дјеца уче кроз игру, рад и поредак, али и уз пажљиво приступање сваком малишану као посебној личности и човјеку.

А.И.