Молитва за љубав уочи Бадњег дана у Билећи

Издавачка кућа ДОБ синоћ је, симболично уочи Бадњег дана, окупила око свог новог Билећане наслова – збирке пјесама „Молитва за љубав“. Бројну публику у билећком Парохијском дому кроз збирку су повели ученици Средњошколског центра „Голуб Куреш“ на челу са својом професорком Тањом Бубрешко. Заједно са њима Одабране стихове рецитовало је и троје основаца који су свима измамили посебне осмијехе на лице.

Испред црквене заједнице поздравну реч упутио је отац Небојше Коловић, при чему је Захвалио свим учесницима Шта су празничне дане у Билећи уљепшали на овакав начин и подсјетио на Љубав као суштину живота.

– Име збрике је Молитва за љубав, име нашег Бога је Синоним за љубав, заповјест нашег Бога је да љубимо Њега и да љубимо једни друге, дакле, све се у љубави збори. Читаво Свето писмо почива засновану на љубави и читави наши односи почивају засновану на љубави и оно што је у љубави, оно ће остати у Вјецности, све остало ће да продје и да пропадне – истакао је Коловић.

Један од гостију био је сам пјесник Сретен Видаковић, чији су се стихови, такодје, наћи у овом ДОБ-овом издању. На радост свих, Овом приликом изрецитовао је своје неколике песме.

Вече је звуцима и песмом уз гитару уљепшао Павла Ивковић, као и женска пјевачка група Завичајног клуба „Освит“.

Извор: Моја Херцеговина