Обнова капеле у Коњицу

Отпочели су радови на обнови и реконструкцији Капеле Св.Василија Тврдошког и Острошког на православном гробљу „ Мусала“ у Коњицу . Након обнове унутрашњост Капеле биће претворена у спомен-обиљежје српским жртвама коњичког краја страдалих током грађанског рата 1992-1995. На унутрашњим зидовима капеле биће уклесана сва имена жртава рата из Коњица , Јабланице и Прозора.

Инвеститор овог пројекта је “Удружење Срба из Коњица и њихових потомака у дијаспори” са седиштем у Новом Саду, а носилац и организатор обнове је Српско-православна Црквена Општина Коњичка .

Благослов за реализацију овог пројекта дао је Његово Преосвештенство Епископ Захумско-херцеговачки и примосрки госп. Григорије,  као и парох коњички госп. Милан Бужанин, који ће испред Одбора Удружења водити овај пројекат. Пројекат обнове Капеле и изградње Спомен Обиљежја припремио је г.Ново Кртолица , а извођач радова је предузеће „Бујице“ из Коњица. Планирано је да радови буду завршени до почетка маја. Освештење обновљене Капеле и новоизграђеног спомен обиљежја предвиђено је за 10.05.2015. год. , када ће , поводом храмовне славе и освећења Капеле Св.Василија Тврдошког и Острошког и Спомен Обиљежја ,Свету Архијерејску Литургију служити Његово Преосвештенство Епископ Захумско-херцеговачки и приморски госп. Григорије.