Епархијско такмичење из вјеронауке

Епархијско такмичење из вјеронауке за ученике шестог разреда је одржано 21. 3. 2015. године у Билећи. Организацију такмичења је преузела ОШ „Петар Петровић Његош“ на челу са директором Миланом Илићем коме се и овом приликом срдачно захваљујемо на домаћинском гостопримству. Побједници са општинских такмичења су дошли у пратњи својих вјероучитеља и одмјерили снаге на тесту који је припремио мр. Славољуб Лукић из Републичког предагошког завода Републике Српске. Атмосфера је била пријатна и опуштена, а по завршетку теста дјеца су добила, заслужено, окрепљење. Након прегеледања радова и сабирања освојених бодова добили смо и побједника овогодишњег такмичења који ће нас представљати на, предстојећем, републичком такмичењу. Са освојена 92, од могућих 100 бодова, побиједила је Анђела Вучковић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Требиња коју је за такмичење спремала вјероучитељица Жанела Пажин. Друго мјесто са освојена 82 бода је заузела Николина Таминџија, ученица ОШ „Ристо Пророковић“ из Невесиња, а треће Страхиња Илић ученик школе домаћина са освојена 72 бода. Ученице, Уна Вуковић, ОШ „Свети Сава“ из Гацка, Марија Круљ, ОШ „Свети Сава“ Љубиње и Николина Милошевић, ОШ „Његош“ из Берковићи су такође успјешно урадиле задати тест.

Услиједила додјела диплома и захвалница као и пригодних поколна које је, као и сваке године, обезбиједила наша епархија. Нико није устао ускраћен за епархијски дарак, ученици, вјероучитељи и школа организатор су добили вриједне књиге и иконе на даље усавршавање и узрастање у животу Цркве који и јесте живот који нас води у Живот Вјечни.

Након подјеле диплома и дарова директор Милан Илић нас је, у име школе домаћна, срдачно позвао на ручак у оближњи ресторан. Окријепљени и задовољни протеклим такмичењем сви учесници су отишли у, познато, билећко Сабориште гдје их нас је дочекао и љубазно угостио отац Данило Боро. Отац Данило је поздравио присутне, обрадован посјетом, подстаквши дјецу да наставе са одличним радом и резултатима и при том је даровао све присутне, дивним, молитвеником малог формата веома погодним за свакодневну употребу.

Тиме се и завршио један диван дан у животу наше Цркве, учесници су се поздравили и кренули ка својим домовима.

Јереј Александар Шмања
Координатор за вјеронауку Епархије ЗхиП