Парох Круљ – „Вечерњаков печат“ српској цркви и народу

Већ традиционална додјела „Вечерњаковог печата“ одржана је у четвртак, 27 марта 2015 године, у Мостару, у Хрватском дому Херцег Стјепан Вукчић – Косача. Манифестацији су присуствовали највећи вјерски и политички званичници регије, бројни умјетници, привредници, научници, добротвори и многобројна публика која је уживала у пригодном програму коју је организатор, Вечерњи лист и Влада БиХ, уприличила за мостарску, босанскохерцеговачку, регионалну и свјетску публику.

„Вечерњаков печат“ за достигнућа у међурелигијском дијалогу додијељен је оцу ставрофору Радивоју Круљу, пароху мостарском, а аплауз који је услиједио показао је да је награда заслужена и да је дошла у праве руке.

Парох Радивоје Круљ је, примајући ову значајну награду, између осталог изјавио: „Мени је велика част и неизмјернао сам радостан због овог признања јер ово сматрам и признањем мојој свештеничкој сабраћи мостарској и житомисличкој, владики Григорију и нашој малој али јако важној православној заједници. Хвала Вам на подршци, а посебно хвала нашим суграђанима католицима и муслиманима…“.

Иначе, Вечерњаков Печат се додјељује изузетним појединцима успјешним у домену свог рада и дјеловања, као и у напорима којима појединци настоје помоћи другима, својим заједницама, комшијама, народима и земљама.

Веселин Гатало