Пасхално славље у Невесињу

Припремни период за Пасху Господњу у Невесињу ове године био је испуњен низом предавања за невесињске средњошколце, која су одржана у парохијском дому при саборном храму. Заинтересованим средњошколцима говорили су: парох гатачки Данило Дангубић, парох билећки Данило Боро, ђакон мостарски Бранислав Рајковић и невесињски свештеници Младен Чалија и Зоран Илић. Предавања су емитована и путем радио Невесиња. Говорено је о јеванђелским темама које обиљежавају припремни период Великог поста, светим тајнама исповијести и брака, о учењу отаца Цркве о страстима и самом празновању Васкрсења Христова.

Богослужења током поста, а особито она у Страсној недјељи и на сам Васкрс као и увијек имала су изразито велики број учесника. Особито нас радује што је на позив свештеника велики број људи дошао да узме учешћа на јутрењу и литургији Велике Суботе, чиме се до сада нисмо могли похвалити.

Пасхално славље ове године употпунићемо организованим одласком на литургијско сабрање у Пребиловце на Васкршњи понедјељак.

Христос васкрсе!