Републичко такмичење из вјеронауке

Дана 18.04.2015 године у Брчком је одржано Републичко такмичење из Православне вјеронауке. Организатор је Педагошки завод Републике Српске, а домаћин је било недавно отворено Подручно одјељење Прве основне школе у градском насељу Илићка.

Такмичење је отворио мр.Славољуб Лукић, просвјетни савјетник за Православну вјеронауку у РПЗ, у име Епархије зворничко-тузланске ученике и вјероучитеље је поздравио протонамјесник Синиша Шаренац, а у име домаћина обратио им се и пожелио добродошлицу протођакон Драган Поповић.

Тема овогодишњег такмичења је „Православна вјера“, а тест усвојених знања на часовима вјеронауке обухватио је градиво од 2 до 6 разреда.Такмичило се 25 ученика који су показали најбоље знање на епархијском тестирању. Нашу епархију је претстављала Анђела Вучковић, ученица Основне школе „Вук Караџић“ из Требиња.

Ученици су и прије задатог времена попунили тестове и доказали висок ниво знања. Најбољи међу најбољим био је Марко Вучић, Основна школа „Алекса Шантић“ Бања Лука.

Свим ученицима такмичарима и њиховим вјероучитељима уручене су пригодне дипломе и награде.

 И овом приликом се треба захвалити на гостопримству, љубазности и несебичној хришћанској љубави Епархији зворничко-тузланској, свештенству ЦО брчанске и ЦО поточарско брезичке, директору и особљу Прве основне школе у Брчком, а за подршку, организацију и одлазак наше Анђеле на ово такмичење захвалност дугујемо и директору Основне школе „Вук Караџић“ Требиње, господину Мишу Пешићу.

Жанела Пажин, вјероучитељица