Концерт у Метковићу

У недељу 19. 04. 2015. године, парохија Метковачка организовала је Васкршњи концерт духовне и етно музике у сарадњи са Чапљинском парохијом. Концерт на коме су наступали хор „Свети Василије Острошки“ и етно група „Захумље“ одржан је у Градском Културном Средишту града Метковића.

Прије почетка концерта присутнима се обратио протојереј Борис Чоловић, парох Метковачки, истакнувши разлог одржавања концерта. Сам концерт одржава се због празника над празницима Васкрса, али и због обиљежавања 165 година од подизања храма Светог Георгија у Метковићу и десет година од његовог обновљења. Уједно отац Борис, након десет година парохијске службе у Метковићу, захвалио је свима који су учествовали и учествују у обнови наше парохије, како у материјалном, тако и у духовном уздизању.

Затим је присутне у име његовог преосвештенста епископа ЗХиП г. Григорија и у своје име, поздравио и пригодну бесједу о Васкрсу одржао игуман Житомислићки архимандрит Данило.

У првом дјелу концерта наступао је хор Светог Василија, који је пјевао духовне и литургијске пјесме, а у наставку је наступила етно група Захумље, која је свирала и пјевала музику из разних крајева: Србије, Македоније, Русије… Својим наступом и хор и етно група одушевили су све присутне.

На крају овог лијепог догађаја, дјеца из Метковића и Чапљине пјевала су са етно групом Захумље пјесму „Људи ликујте“.

Послије концерта за госте из Требиња и званице уприличено је послужење у парохијском дому.