Прослава празника св. Василија Острошког у Невесињу

Црква Светог Василија Тврдошког и Острошког и невесињске здравствене уставове обиљежиле су данас крсну славу. Свету литургију служили су свештеници Црквене општине Невесиње. Послије свечане литије, у присуству вјерника, радника здравствених установа и гостију обављен је обред ломљења славског колача. Главном ктитору Нове болнице Михајлу Лабалу одржан је помен.

Током славских свечаности наглашено је да су Дом здравља и Општа болница понос града и да су пацијенти задовољни пруженим услугама.

У пригодној бесједи протојереј-ставрофор Зоран Илић је пожелио да Свети Василије увијек буде на помоћи љекарима и пацијентима.

-Као и данашњи љекари и Свети Василије је исцјелитељ немоћних и болесних и зато је природно што црква у непосредној близини здравствених установа носи име великог светитеља – истакао је Илић.

Честитајући крсну славу храма и здравствених установа директор Опште болнице Велибор Миливојевић нагласио је да се овогодишње празновање Светог Василија поклапа са историјским тренутком за здравство у Невесињу.

– Добили смо лијеп објекат и захваујући браћи из Београда почели смо да изводимо најсложеније оперативне захвате –рекао је Миливојевић.

Током дана Нову болницу у Невесињу и пацијенте подвргнуте хируршким захватима доктора Пешка и његовог тима посјетио је владика захумско – херцеговачки и приморски Григорије.

– Свети Василије нас опомиње да сав смисао живота и рада треба да буде у служењу другима – рекао је епископ Григорије истичићи да су еминентни доктори – херцеговачки пријатељи који су урадили велику операцију, у ствари људи који се жртвују по угледу на Светог Василија и све добре људе.