Награђене требињске ученице

У петак 22.маја 2015. године у Руском дому у Београду, свечано су уручене награде свим награђеним ученицима на конкурсу „ОТАЦ“ који су расписали „Светосавско звонце“ и МФЈПН. На самом почетку све присутне је поздравила Радмила Мишев, главни и одговорни уредник „Светосавског звонца“ и Наталија Коцев, руководилац МФЈПН. Велика радост дјечице је била што су им награде додјељивали кошаркаш Дејан Томашевић, који је и предсједник Православног спортског друштва „Света Србија“ и Вук Росандић фронтмен групе Руж.

Прошлогодишњој награђеној ученици Сари Колак из Основне школе „Вук Караџић“ Требиње, ове године су се са наградама придружиле и њене колегинице из одјељења Миа Шакотић и Теодора Сарић.

У категорији ученика од 13 – 15 година између 225 литерарних радова, стручни жири је додјелио друго мјесто нашој Мии Шакотић. А у ликовном стваралаштву узраст од 13 до 15 година између 279 радова наша Теодора Сарић је освојила треће мјесто.

После свечане додјеле награда ученицима и њиховим наставницима, освежени и оплемењени, укрепљени Духом Светим и благодаћу, ученици су обећали нове радове, а све у жељи да се поново са својим друговима нађу на једном оваквом мјесту.

Жана Пажин