ЗА ХРАМ ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У ПРЕБИЛОВЦИМА 50.000 КМ

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије потписали су уговор, према којем ће ресорно министарство додијелити 50.000 КМ за обнову Храма Васкрсења Христовог у Пребиловцима.

Уговор о партнерству и сарадњи у процесу реализације пројеката одрживог повратка потписан је на основу Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за ову годину, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Чордаш је упознао епископа Григорија о Програму, нагласивши да је ове године издвојен већи дио средстава за пружање помоћи повратницима на простор Федерације БиХ /ФБиХ/ него раније.

„Осим редовних буџетских средстава, процес повратка Срба у ФБиХ подржан је и другим средствима путем Регионалног програма стамбеног збрињавања и пројекта обнове стамбених јединица који се финансира из средстава Саудијског развојног фонда“, напомиње се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је епископ Григорије захвалио Чордашу за средства, те је рекао да је обнова Храма у Пребиловцима веома значајна за српске повратнике на простор доње Херцеговине.

У Министарству су навели да је тај уговор потписан у Пребиловцима током викенда.

Извор: СРНА