Предавање Еп. Григорија и Арх. Литургија у Андрићграду

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије одржао је у Андрићграду предавање на тему „Други као извор мог живота“. Владика Григорије, који је и администратор Митрополије дабробосанске, навео је да је циљ овог предавања да се покаже људима да свако од нас треба да буде различит и сачува посебност, али да можемо да постојимо као личност само ако смо у заједници са другима.

Владика Григорије је предавање одржао у суботу 5. децембра, а сутрадан је у храму „Светог цара Лазара и свих српских мученика“ у Андрићграду са свештенством, а у присуству великог броја верника, служио Свету литургију.

Велики број верника који су се постом и молитвом спремали за сусрет и сједињење са Христом примили су Свете тајне на спасење, радост и међусобну љубав.

У надахнутој беседи после прочитаног Јеванђеља, а говорећи о односу закона и љубави, владика је рекао: „Али има нешто што је изнад закона. И кад би човек имао само закон и кад би по закону живио, нема тога човека који би закон испунио. Јер увек имају нови закони, увек нова правила и увек се показују људске слабости и немоћи, али немоћи и самога закона. Зато је драга браћо и сестре, закон који нам доноси Христос и који се данас открива у Јеванђељу – закон изнад сваког закона, а то је закон љубави“.

Бесједа ЕП.Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.