Прослава празника Светог Спиридона Чудотворца на Кременој

У једином храму наше епархије који је посвећен светом Спиридону, на Кременој, прослављен је овај велики Тримитунтски Чудотворац. Светом Литургијом началствовао је парох дубровачки протојереј ставрофор Владан Перишић уз саслужење једанаест свештеника из Требиња, Дубровника, Мостара, Стоца, Бијелог Поља, Коњица, Чапљине, Пераста, надлежног пароха из Метковића и дубровачког ђакона Мирослава Бошковића. Послије Светог Јеванђеља надахнутом бесједом вјерне је поучио о. Дражен Тупањанин. Након литије око храма, о. Радивоје Круљ преломио је славски колач.

Прије славске трпезе освештан је парохијски дом, који је ове године обновљен, уз помоћ ЦО Дубровачке, која је обезбједила средства за довршетак скоро свих унутрашњих радова у дому. Освећење је извршио о. Никола Јанковић.

Славље је настављено трпезом љубави коју је припремио овогодишњи кум г. Драженко Кадијевић, са својом породицом, а за следећу годину пријавио се г. Чедо Кнежић.

Нека Бог благослови њихове домове и сваког ко доприноси напретку наше парохије и нашег народа на овим просторима.

Да ово славље буде још љепше својим дивним гласовима допринијеле су чланице требињског црквеног хора „Света Анастасија Српска“, које су појале у цркви и за вријеме славске трпезе.