Радионица за вјероучитеље

У склопу Трећег годишњег скупа „Теологија у јавној сфери“ у суботу 6. 2. 2016. године у јутарњим часовима, успјешно је одржана радионица за вјероучитеље на тему „Теорије еволуције и теологија стварања: између конфликта и хармоније:“ Радионица је одржана у амфитеатру Факултета за производњу и менаџмент добром вољом Декана факултета професора др Душана Јокановића.

Модератор радионице је био свештеник Александар Шмања, који је представљајући госте: професора др. Алексеја Тарасјева и доцента др Ненада Тупешу позвао вјероучитеље да узму активног учешћа у радионици. Осим вјероучитеља наше епархије, у раду радионице су учествовали и вјероучитељи из Митрополије дабробосанске, као и колеге са Католичког вјеронаука предвођени др. Томиславом Млакићем, а радионици су се придружили и професори биологије ттребињске гимназије. Успјех радионице је потврдило ведро расположење учесника и активно учешће свих присутних.

Сагласивши се ставовима са друге панел дискусија и продубивши своја знања учесници су се упутили ли ка Кулруном центру да би се ушествовали у даљем раду Трећег годишњег скупа „Теологија у јавној сфери“.